Skip links

Diana van Oijen – Interview

Diana van Oijen is sinds 1 maart 2018 officemanager bij Bouw 21. Daarvoor was ze 22 jaar directiesecretaresse bij Van Wijnen, waarvan 20 jaar als rechterhand van Jan Hillen. “Toen Jan wegging bij Van Wijnen, veranderde er heel veel, waardoor ik uiteindelijk met Jan mee ben gegaan”, vertelt Diana. En daar heeft ze geen spijt van, want Bouw 21 “voelt als een warm bad”.

Diana van Oijen: “Het voelt als een warm bad”

“Jan heeft me vanaf het begin overal bij betrokken, tot aan de huisvesting aan toe”, vertelt Diana. “Ik wist nog niet zeker of ik deze baan als office manager wilde en of ik niet liever gewoon PA wilde blijven, maar Jan zei dat ik het gewoon kon proberen om te zien of het me beviel.” En dat deed het. “Het voelt als een warm bad. Ik mis wel de vele collega’s, maar het is ook heel leuk om in een klein, hecht team te werken. Ik ben er eerst rustig ingekomen met 3 dagen per week, sinds september werk ik 4 dagen per week.”

Alles oppakken

Diana’s takenpakket is heel breed. “Facilitaire zaken, huishoudelijke dingen, PR, de website; ik pak alles op wat er langs komt. Voor taken die ik zelf niet goed kan, schakel ik experts in. Ik bemoei me met de financiële administratie, de salarisadministratie, met bouwcontracten… de dag vliegt voorbij en ik kom handen tekort. Voorheen was ik vooral bezig met het ontzorgen van één persoon door zijn mailbox leeg te houden, vergaderingen te regelen, enzovoorts. Die zorg en druk heb ik niet meer. Ik ben volop aan het genieten van alles wat er op mijn pad komt.”

Elkaar helpen

Juist het kleine team maakt het werk voor Diana zo leuk. “De samenwerking is heel goed. We hebben een klein clubje, en de mensen van de bouw weten mij ook te vinden. Ik regel van alles voor hen. Van visitekaartjes tot dingen voor op de bouw, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik snap dat zij niet altijd zitten te wachten op administratieve zaken. Ze staan misschien net met een onderaannemer te overleggen of beton te storten op het moment dat ik hen bel. Je moet ze soms achter de broek aan zitten, maar het gaat erom hoe je het brengt. Ik snap heel goed dat ze met andere dingen bezig zijn. je moet elkaar helpen en ik vind dat leuk.”

Geen dubbele agenda’s

Bouw 21, en zeker Jan Hillen, staat voor transparantie, duurzame samenwerking en meedenken in oplossingen. Diana kan zich helemaal vinden in die kernwaarden. “Ik ben al zo lang gewend om zo te werken met Jan. Wij hadden nooit een dubbele agenda, zijn altijd heel open en eerlijk. Als er iets is, heb je het daar samen over. Zo gaan we ook om met samenwerkingspartijen. Dat is een fijne werkwijze; je weet precies wat je aan elkaar hebt. Bij andere bouwbedrijven gaat dat vaak nog heel anders, veel traditioneler. Dit is echt een verademing.“


Diana van Oijen: “Ontzorgen zit in mijn genen”

Diana wil in de toekomst haar rol zo breed mogelijk houden. “Ontzorgen zit in mijn genen, dat zal ik altijd blijven doen. Maar ik ben mezelf ook aan het verbreden, meer aan het netwerken, mezelf en Bouw 21 meer op de kaart zetten. Ik ben er trots op dat wij deelgenoot zijn van projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst. Dat is supergaaf; je zet echt iets neer. Dan denk ik: ‘dat hebben wij gemaakt, daar ben ik een onderdeel van geweest’. Zulke tastbare resultaten kan ik heel trots op zijn.”